Proiect
Moon Shades
Despre proiect
- Obiectiv: Renovare capitala apartament 6 camere in suprafata totala de 120 mp utili Locatie: Bucuresti, ansamblul rezidential New Town Residence
- Locatie: Bucuresti
- Servicii oferite: Design, Proiectare, Project Management, Implementare prin intermediul echipelor proprii de amenajari ale SBS Design Studio
- Perioada derulare proiect: Februarie 2023 – Mai 2024 (proiect realizat în 2 etape)




“Moon Shades” este un proiect de complexitate ridicata a unui apartament de 120 mp dintr-un ansamblu rezidential situat in vecinatatea centrului Capitalei.
Amenajarea a vizat renovarea capitala a apartamentului si s-a derulat in doua etape, o parte in anul 2023 (toate lucrarile de renovare si amenajare), iar mobilarea acestuia s-a realizat in primavara anului 2024. Toate spatiile au fost gandite in detaliu si au fost create nenumarate spatii de depozitare (unele dintre acestea ascunse), printr-o serie de modificari arhitecturale in cazul bucatariei, holurilor, bailor si biroului, care au adus un plus de functionalitate spatiului, imbunatatind in acelasi timp aspectul estetic al apartamentului.

Apartamentul a fost amenajat pentru o familie moderna cu 3 membri, beneficiaza de un spatiu de zi bine delimitat de zona de noapte, de un dormitor matrimonial foarte generos impreuna cu o baie dedicata, un dormitor, o camera de joaca si o baie destinate copilului, precum si un birou inchis destinat work-from-home.
Conceptul reflecta o amenajare fluida, cu influente minimaliste, preponderent in tonuri neutre, conform cerintelor Beneficiarilor, insa regasim si accente de culoare care aduc un plus de valoare fiecarei incaperi.



Zona open-space bucatarie si living
Bucataria acestui apartament a fost prima provocare a acestui proiect. Aceasta a beneficiat de o serie de modificari, o parte o bucatariei a fost micsorata astfel incat in spatele peretelui comun cu holul a fost realizata o nisa in care a fost creat un dulap generos pentru depozitarea pantofilor; in zona bucatariei, nisa nou creata in hol este mascata de catre placarea verticala cu textura imitatie lemn. De asemenea, toata zona de lucru din jurul plitei, initial retrasa, a fost aliniata cu nisa care deserveste aerisirea bucatariei prin structura de ventilatie a blocului. Alinierea corpurilor din bucatarie a avut ca scop atat crearea unei bucatarii functionale in ‘U’ impreuna cu o peninsula, care pastreaza o configuratie liniara pe toate cele 4 laturi si o adancime standard de 60 cm, cat si armonizarea volumetrica si vizuala a spatiului.
In ciuda modificarilor aduse si reducerii in dimensiuni a bucatariei, aceasta este prevazuta cu spatii generoase de depozitare (7 sertare, un corp soldat cu destinatia de depozitare tip camara, un corp soldat vitrina, o combina frigorifica incastrabila de dimensiuni mai mari, o masina de spalat vase de 60 cm latime dar si corpuri cu polite pentru depozitari diverse).




In ceea ce priveste cromatica, aceasta se mentine intr-o zona neutra, cu accente de lemn si un backsplash in zona chiuvetei in tonuri de verde care, pentru eficientizarea costurilor, este realizat dintr-un tapet pe comanda care imita o lastra de marmura.
Pentru zona de relaxare din casa solicitarea Beneficiarilor a fost ca aceasta sa fie minimalist mobilata, fara prea multe obiecte la vedere, fara masa de dining, biblioteca sau piese de mobilier voluminoase. Am creat un perete de accent in spatele canapelei, cu umbre si lumini, folosind o vopsea decorativa de la Nova Color Italia.
Zona TV-ului este la randul ei foarte minimalist schitata, elementul de focus fiind semineul electric incastrat intr-un perete nou creat de rigips precum un semineu pe lemne. Efectul vopselei decorative isi pune si aici accentul, delimitand elegant zona, iar mobilierul realizat pe comanda, cu materiale premium de la Cleaf Italia, continua textura peretelui si pe fronturi.
Canapeaua a fost realizata pe comanda de catre colaboratorii nostri de la Ma Furniture, fiind o pata de culoare vibranta in decorul neutru care caracterizeaza intreaga amenajare.

Dormitorul matrimonial
Dormitorul matrimonial a fost conceput avand in vedere sa acomodeze un volum cat mai mare de depozitare, fara a aglomera vizual camera, iar astfel am proiectat un dressing in ‘L’, care se intinde pe doi pereti si pe o lungime totala de 7 ml, integrandu-se in spatiu precum un perete decorativ.
Inglobarea unui TV de 163 cm diagonala in tot ansamblul a fost initial o provocare pe care am mediat-o prin integrarea unui panou culisant de 170 cm latime si 260 cm inaltime, care poate da acces liber usilor de dressing si spatiilor de depozitate dotate cu lifturi de haine de la interior.
Designul minimalist este subliniat si de sinele magnetice slim aplicate pe tavan care se continua vertical pe perete, avand corpuri de iluminat slim, moderne, minimaliste.



Placarile de pe mobilier se regasesc in varianta complementara si pe peretele din spatele patului, care impreuna cu vopseaua decorativa fina si iluminatul tip LED ambiental creeaza o atmosfera inefabila.
Patul foarte spatios si confortabil de la Ma Furniture, realizat intr-o nuanta contrastanta de gri antracit, impreuna cu perdelele si draperiile de la MarAdy Design – Decoratiuni Interioare – Ferestre cu personalitate in culori neutre evoca eleganta, relaxare si liniste.




Baia matrimoniala
Realizata in culori foarte deschise, avand texturi contrastante – lucioase si mate – baia matrimoniala iese in evidenta prin oglinda semirotunda, retro-iluminata, care ne duce cu gandul la o semiluna, prin placile ceramice al caror aspect si textura care ne amintesc de suprafata Lunii si printr-o luminozitate mare.
Reflexiile jucause de pe suprafetele lucioase, creeaza un joc de lumini si umbre ce aduc un sentiment de calm si serenitate. Fiecare detaliu, de la placile ceramice si pana la accesoriile delicate, contribuie la un decor armonios si relaxant.




Dormitorul fetitei
Cea mai tanana membra a familiei beneficiaza de un dormitor suav si imbietor, transpus prin simplitate, linii fine si feminine, o paleta cromatica predominant neutra, dar si un strop de culoare. Incaperea este destinata odihnei, dar si creatiei avand in vedere pasiunile ei, dansul si pianul.
Avantajul amenajarii acestei incaperi a fost existenta unei camere de joaca, separata, care ne-a oferit astfel libertatea de a alege doar acele elemente strict necesare unui dormitor, pastrand un cadru aerisit care sa lase loc creativitatii si viselor sa devina realitate.



Baia fetitei
O baie eleganta, simpla si moderna care emana un aer de rafinament atemporal. In aceasta baie s-au folosit preponderent placari ceramice imitatie marmura care ofera un fundal luminos si curat, accentuand senzația de spatiu si liniste.
Elementele de decor sunt reduse la minimum, punand in valoare frumusetea marmurei cu venaturile sale delicate. O cada si un lavoar freestanding adauga un plus de eleganta, iar iluminatul a fost realizat in doua scene, oferind si posibilitatea unui ambient difuz, ideal pentru bai relaxante.
Precum in baia matrimoniala, si in cazul acestei bai a fost creata o nisa suplimentara in spatele usii, care acomodeaza un dulap de depozitare.



Holurile apartamentului
Cand am luat in primire acest apartament, holul de la intrare care facea legatura intre toate camerele era lung, ingust, cu lumina rece si neprimitoare – per total un aspect arid care aducea aminte, din pacate, mai degraba de un spital decat de o locuinta primitoare.
Am decis sa aducem cateva modificari vizuale pentru a schimba perceptia asupra spatiului, dar si de compartimentare, pentru a crea zone de depozitare noi, astfel:
- am montat parchet inca de la intrare pentru a avea continuitate cu restul apartamentului si caldura in spatiu
- am schimbat vizual capatul de perspectiva si am adaugat elemente care sa micsoreze vizual lungimea holului
- am adaugat trei culori neutre peretilor, delimitand vizual zonele
- am placat doua dintre grinzi cu PAL aspect lemn in care am inserat banda LED
- am adaugat mai multe corpuri de iluminat si benzi LED verticale si orizontale, pentru o iluminare adecvata
- am adus la nivel grinzile, peretii sau nisele care aveau un aspect dezordonat
- am modificat usa biroului si am creat o debara/spalatorie in capatul holului
- am creat la intrare o nisa si am integrat un dulap ascuns in perete, pentru depozitare haine si incaltaminte
- am proiectat un dulap lung si inalt, dar ingust, cu un aspect foarte modern, statement, cu zone de depozitate pantofi, accesorii si carti in partea inferioara si superioara si o zona de decor cu placare de oglinda pentru a largi vizual latimea holului
- am folosit materiale si texturi diferite pentru a da volum si eleganta spatiului






Biroul de lucru
Dispune de un spatiu redus, incaperea initiala fiind impartita in doua functiuni: birou de lucru si, separat, spalatorie.
Biroul urmeaza linia minimalista a amenajarii in care regasim, de aceasta data tonuri neutre mai inchise, acompaniate de o pata de culoare data de canapeaua confortabila si de decorurile de lemn.


Pozele Before sunt realizate la preluarea proiectului, in stadiul in care a fost achizitionat apartamentul de catre Beneficiari.